Här nedanför ser du våra nyheter som vi hade i Mars 2012


Foto:Nextjet ATP
Nextjet i samarbete med Kullaflyg börjar trafikera Halmstad - Stockholm/Arlanda

Det svenska flygbolaget Nextjet i samarbete med Kullaflyg börjar den 2 maj trafikera flyglinjen Halmstad - Stockholm/Arlanda. Flyglinjen kommer till en början att trafikera med en tur till Stockholm/Arlanda på morgonen och en tillbaka på kvällen, måndagar till fredagar. Dessutom blir det en extra tur upp på fredag kväll som går tillbaka på söndagen. Flyglinjen kommer att trafikeras med en ATP med plats för 68 passagerare. (20120328)


Foto. Direktflyg Jetstream 32

Direktflyg börjar flyga inrikes i Finland

Det svenska flygbolaget Svenska Direktflyg börjar den 7 maj trafikera flyglinjen Seinäjoki - Helsingfors med tre dubbelturer om dagen. Flyglinjen kommer att trafikeras med en Jetstream 32 med plats för 19 passagerare. (20120327).


Foto. SAAB 340 Nextjet

Gotlandsflyg trafikerar Sandefjord/Torp - Visby i sommar

Gotlandsflyg kommer i sommar trafikera Visby från Sandefjord/Torp flygplats (120 km söder om Oslo). Under perioden 28 juni till 12 augusti blir det tre avgångar i veckan, på tisdagar, torsdagar och söndagar. Flyglinjen kommer att trafikeras med en SAAB 340, med plats för 33 passagerare. (20120321)Foto. Avies Jetstream 31. www.jetavies.com
Flyglinjen trafikerar Jönköping - Visby i sommar

Det svenska marknads och försäljningsbolaget Flyglinjen kommer under perioden 1 juli - 12 augusti trafikera Jönköping - Visby. Linjen kommer att trafikeras varje torsdag och söndag under perioden. Flygtiden är 35 minuter och kommer att trafikeras med en Jetstream med plats för 19 passgerare. (20120316).


Foto. KLM FOKKER 70 (www.klm.com)
Air France, KLM och Czech Airlines till Terminal 2 i sommar

Från den 29 maj kommer Air France, KLM och Czech Airlines att avgå från Terminal 2, samtidigt som Norwegians utrikestrafik lyfts över till Terminal 5. Stockholmsregionen växer vilket ger en ökad efterfrågan på flygresor. Arlanda gick i höstas ut med pressmeddelande om den miljardsatsning som görs i våra terminaler för att möta den ökade efterfrågan och förbättra resenärsupplevelsen. För att optimera tillväxten, både ur ett resenärs- och flygbolagsperspektiv, byter vissa flygbolag terminal. Air France, KLM och CSA är först ut med att flytta till den nya Terminal 2 som nu växer fram genom en ombyggnation. Ombyggnationen syftar till att modernisera terminalen, höja atmosfären och öka flexibiliteten mellan olika trafikslag. Swedavia har tidigare informerat om att Norwegians utrikestrafik kommer att flyttas från Terminal 2 till Terminal 5. Norwegians datum för terminalbyte har justerats, även detta terminalbyte kommer att ske den 29 maj*, oavsett tidigare kommunikation.

Swedavia har genom denna kommunikation gått ut med samtliga terminalbyten som sker i sommar. Ytterligare terminalbyten är planerade, men kommer genomföras längre fram i Terminalutvecklingsplanen. De bolag som omfattas av ett framtida terminalbyte är redan informerade om detta. Källa Arlanda.net.(20120312).

Flybe har reducerat trafiken på flyglinjen Tallinn - Stcokholm/Bromma

Flybe har reducerat antalet flygavgångar på flyglinen Stockholm/Bromma - Tallinn. Linjen startades i oktober 2011 har tills nyligen trafikerats tre avgångar varje vardag samt två avgångar på söndagar och en på lördagar.Sedan början av mars har trafiken reducerats till två avgångar varje måndag till torsdag. Fredagar till och med den 27 april trafikeras tre avgångar, därefter två avgångar.Antalet avgångar på lördagar och söndagar förblir oförändrat. Från maj månad reduceras trafiken på söndagar till en avgång.Flybe trafikerar flyglinjen med en ATR-72, med plats för 72 passagerare. Från den 2 maj kommer tidtabellen förändras något på linjen (endast tider), anledningen är att Flybe den 2 maj börjar flyga Stockholm/Bromma - Oslo/Gardemoen och det kommer vara samma flygplan som trafikerar Tallinn och Oslo. (20120311).Foto: Skyways Fokker 50. (Skyways.se)
Skyways slutar trafikera Stockholm/Arlanda - Vilnius

Det svenska flygbolaget Skyways slutar den 14 mars att trafikera Stockholm/Arlanda - Vilnius flyglinjen trafikeras med två dubbelavgångar vardagar med Fokker 50 och ATR-72. Efter den 14 mars så finns det inget flygbolag som trafikera Vilnius direkt från Sverige. (20120302).

 

Klicka HÄR för att komma till de senaste nyheterna

 


Copyright © 2005-2012 Sveaflyg.com, Alla rättigheter förbehålles.Sveaflyg.com säljer inget utan länkar endast till aktuella företag . Sveaflyg.com använder sig av Cookis klicka HÄR För mer info. Sveaflyg.com kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Senaste uppdatering 2012-04-03. Kontakta oss HÄR