Här nedanför ser du våra nyheter som vi hade i Mars 2006,

Klicka HÄR för att komma till de senaste nyheterna

 

LAL B 737-500

FlyMe Leasar plan

FlyMe meddelar idag att man har leasat en Boeing 737-500 från Lithuanian Airlines för en ettårsperiod. Planet kommer till FlyMe idag (20060331) till Göteborg Landvetter klockan 21:10. FlyMe är intresserade att köpa Lithuanian Airlines från dess ägare och har skrivit en avsiksförklarning angående detta.. Lithuanian Airlines har fem st B737-500 i sin flotta samt tre SAAB 2000.

Foto FlyMe B737-300

Premiär för FlyMe's nya Europalinjer

Idag den 30 mars började FlyMe flyga till 12 nya linjer nämligen till London, Paris, Nice, Amsterdam, Rom, Prag, Barcelona, Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Kreta och Rhodos. Samtliga nya linjer går från Landvetter flygplats. HÄR kan du läs press infomationen från FlyMe.

Ryanair B737-800

Nya linjer med Ryanair

Idag den 29 mars så började Ryanair flyga till Kaunas i Litauen från Stockholm/Skavsta flygplats. Linjen kommer att flygas fyra avgångar per vecka. Imorgon torsdag så börjar Ryanair flyga sin första linje till Polen, Gdansk, med tre avgångar per vecka. Bolaget uppger i ett pressmeddelande att över 15 000 biljetter är sålda än så länge till dessa linjer. Sedan tidigare flyger WizzAir till Polen ( Gedansk, Warsava samt Katowise) från Stockholm/Skavsta flygplats Här kan boka

Första gången för direktflyg mellan Bangkok från Oslo!

Till kommande vinter så startar Saga Solreiser och Ving direkt flyg mellan Bangkok och Oslo. Redan i går den 28 Mars så började försäljningen av resorna. Första flyget kommer att gå 12 November tom den 1 aril 2007. Saga Solresier och Ving ingår i My Travel och kommer att använda en Airbus A330 från MyTravel Airways till trafiken. Ving och Saga Solreiser kommer också att flyga direkt tilll Goa i Indien och till Sri Lanka som kan kombineras med Maldiverna..

Stockholm/Skavsta ny hemsida.

Stockholm/Skavsta Airport har nu lagt ut sin nya hemsida Besöka Skavstas nya sida HÄR

FlyNordic börjar flyga Luleå - Kiruna

Det svenska flygbolaget Fly Nordic (Dotterbolag till Finnair) började idag flyga till Kiruna flyga via Luleå vilket gör att Fly Nordic har avslutat trafiken Östersund - Kiruna. Trafiken på flyglinjen Östersund - Arlanda fortsätter trafikeras som idag.

Skyways Fokker 50

Skyways minskar i Kristianstad

Från och med idag (20060327) drar Skyways in ett flygplan på linjen Kristianstad-Stockholm/Arlanda . Därmed försvinner flera avgångar, bland annat morgonturen klockan 6.10 från Kristianstad och en eftermiddagsavgång från Stockholm/Arlanda. Dessutom dras all flygtrafik på lördagar in. Källa Skyways

Foto Swedline SAAB 340A

Swedline har börjat trafikera Kramfors-Stockholm/Arlanda

Idag den 26 mars började Swedline trafikera Kramfors-Stockholm/Arlanda. Innan så hyrde Skyways in Swedline på aktuell linje. Swedline flyger med en SAAB 340 och linjen trafikeras med tre avgångar vardagar (Måndagar fyra avgångar från Kramfors) inga lördagar samt en tur på söndagar.

Foto Germanwings Airbus 319

Ny flyglinje till Göteborg från Köln

Det tyska lågprisflygbolaget Germanwings började den 26 mars trafikera flyg sträckan Köln - Göteborg City Airport (Säve).Linjen trafikeras med fyra avgångar i veckan med en Airbus A319.Germanwings flyger även till Stockholm/Arlanda från Köln.

Den 26 mars började Widerøe trafikera flyglinjen Trondheim - Stockholm/Arlanda.

Wideroe trafikerar flyglinjen med tre avgångar varje vardag, två på söndagar samt en på lördagar.Linjen trafikeras med en Dash 8-300
med plats för 50 passagerare. Genom att flyga direkt mellan Stockholm/Arlanda-Trondheim sparar man 60 minuter mot att flyga via Oslo/Gardemoen.

Skyways Fokker 50

Sista dagen för Skyways Karlstad-Köpenhamn

Idag den 25 mars går den sista turen med Skyways till Köpenhamn från Karlstad. För närvarande förs det samtal med tre andra operatörer om en eventuell upptagning av trafiken. Dessa förhandlingar skall vara klara under kommande vecka enligt Peter Thörn på Region Värmland. Källa SVT Värmlandsnytt

Flynordic fortsätter samarbeta med Scandjet

Scandjet, som arbetar med konsolidering och samordning av resor, har valt det svenska flygbolaget FlyNordic som enda flygtransportör av sina skandinaviska kunder. Grunden till samarbetet är att båda företagen lägger lika stor vikt vid att säkerställa hög kvalitet och samtidigt hålla låga priser. Bolagen har även funnit fler gemensamma nämnare; de är båda utmanare och nytänkare inom sina respektive områden. FlyNordic vill sticka ut på många olika sätt, främst genom att lägga fokus på vad de kallar för ”rättvist resande”. Deras senaste kampanj heter Affärsresor för alla, vilket sammanfattar bolagets ambitioner. Scandjet är utmärkande genom att vara ensamma i Skandinavien med sitt tjänsteutbud. Under ett och samma tak har företaget samlat majoriteten av de skandinaviska aktörer som arbetar med resor till och inom Kroatien/Bosnien-Herzegovina. Detta ska inte bara underlätta för resenärerna, utan även hålla kostnaderna nere.Aktörer delar på flygplanskapaciteten
Samarbetet går ut på att Scandjet abonnerar plan och personal av FlyNordic och sedan säljer block av flygstolar till flera mindre researrangörer. På så sätt delas flygplanets kapacitet mellan fler aktörer. Mindre researrangörer har sällan möjlighet att själva chartra ett helt plan. Sasha Djakovic, VD för Scandjet, menar att valet av samarbetspartnern beror på att de båda företagen delar samma visioner. - Vi känner stor samhörighet med dem. De är tuffa, har höga ambitioner och tummar aldrig på service och säkerhet. Vår affärsidé ligger helt i linje med deras. Förutom utmanarrollen har vi konceptet hög kvalitet till förmånliga priser gemensamt, säger Sasha.Flygbolagets målsättning är att vara marknadsledande i norra Europa genom att förbli sin affärsidé trogen, och uppskattar att fler delar deras filosofi.- Det är positivt att vi är fler som strävar efter att alla ska ha råd att resa och få god service. Att framgångsrika bolag som Scandjet efterfrågar samarbete med oss tyder på att vår affärsidé håller, säger Maunu von Lüders, VD för FlyNordic. Mellan april och november, med betoning på juni-september, går nästan 200 flygningar till sex destinationer i Kroatien och Bosnien-Herzegovina (Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik och Sarajevo). FlyNordic uppskattar att affären är värd omkring 65 miljoner SEK för dem. Källa Fly Nordic/Scandjet.

Fraktflyg från Shanghai till Malmö


Efterfrågan på flygfrakt till och från Kina ökar i Öresundsregionen och därför sätter nu logistikföretaget PAL in en fraktmaskin direkt från Shanghai till Malmö-Sturup. På söndagen den 19 mars landade det första flygplanet på den nya flyglinjen.
Planet är en DC11 med en kapacitet på 90 ton. Den ska flyga Shanghai-Malmö en gång i veckan från och med den 19 mars med gods från Kina. På väg tillbaka kommer svenska varor att fraktas till Dubai i Förenande Arabemiraten och Kuala Lumpur i Malaysia. Det är det malaysiska flygbolaget Transmile som står för flygningarna. Källa LFV.

 

Foto Falcon Air

Postens flygbolag Falcon Air byter ägare.

Det Postenägda flygbolaget Falcon Air har bytt ägare till Fly Scand Group AB (Med kopplingar till före detta resebolaget NTT som gick i konkurs i höstas), som tog över kontrollen över bolaget under onsdagen (15 mars). Hur mycket försäljningen kostade är hemligt.- Falcon Air fortsätter flyga på de kontrakt som finns så länge de gäller, meddelar avgångne styrelseordföranden, Bo Alerfeldt, till Sydsvenskan. De kontrakt som Falcon Air flyger på rör bland annat postflyg och passagerarflygningar för Fly Me. All personal kommer att följa med i köpet, som inte kommer helt oväntat eftersom Posten sedan 2003 har letat efter en köpare till bolaget. Falcon Air flyger för tillfället med två 737-300. Det finns även en tredje som är ut lease med som bolaget får tillbaka under kommande sommar. .Källa Sydsvenskan/Falcon Air.

SWE FLY lämnar Skavsta till förmån till Arlanda!

Flygbolaget Swe Fly, som tidigare var konkurshotat, hoppas på att kunna flyga igen till sommaren. Alla svenska myndighetsbeslut, både vad gäller ackordsuppgörelser och flygtillstånd, är klara. Nu återstår bara beslutet om flygtillstånd från de Indiska luftfartsmyndigheterna detta beräknas vara klart inom kort tid.Därefter kommer swe fly att börja betala tillbaka pengar till de som har fodringar på företaget. Swe Fly´s förhoppning att man ska kunna börja i flyga i juni igen.

Foto Swedline SAAB 340A

Swedline tar över Kramfors-Stockholm/Arlanda

Idag (20060315) så meddelar Swedline att man kommer att börja flyga Kramfors-Stockholm/Arlanda när Skyways lämnar linjen. Swedline flyger i egen regi from 26 mars. Skyways har hyrt in Swedline på linjen sedan ett år tillbaka då Skyways fasade ut SAAB 340 från sin flyg flotta. Gjorda bokningar kommer att flyttas över till Swedline. Och innom ett par dagar kommer man kunna boka på Swedlines hemsida och i övriga bokningssystem. HÄR kan du boka.

Foto Skyways SAAB 340

Flyglinjen läggs ner mellan Kramfors/Sollefteå och Arlanda.

Flyglinjen mellan Kramfors/Sollefteå flygplats och Arlanda läggs ned i slutet av denna månad enligt Tidningen Ångermanland. Detta pgr flera orsaker del så går flyglinjen med förlust. Samt att Swedline som Skyways hyr in flygplan från håller på att rekonstrueras därför har inte Skyways och Swedline kunna skriva avtal. Läs hela artklen HÄR.

Enligt Sverige Radio P4 Västernorrland så förhandlar flygplatsen nu med Swedline om att Swedline ska själva flyga på linjen Kramfors- Stockholm/Arland.

FlyNordic startar inte upp Malmö-Stockholm/Arlanda.

Istället väljer FLyNordic att lägga mer resurser på Göteborg- och Köpenhamnlinjerna och satsar på förbättrade tidtabeller för de två destinationerna. Kunder som redan bokat biljett till Malmö kan antingen ombokas till Kastrup i Danmark eller få pengarna tillbaka. Det var planerat att linjen skulle öppna den 27 mars med två avgångar varje vardag samt en tur varje söndag. Sträckan Malmö - Stockholm trafikeras idag av Malmö Aviation (Stockholm/Bromma), SAS samt FlyMe (Stockholm/Arlanda)

Foto Fly Me B737-300

Fly Me startar direktlinje Göteborg - Barcelona

Den 1 juni i år börjar FlyMe flyga direkt mellan Göteborg och Barcelona. Flygbolaget väljer därför att inte starta upp den plannerade linjen till Düsseldorf. Den 30 mars kommer Fly Me att starta upp 11 nya flyglinjer från Göteborg. Dessa linjer kommer att flygs till London, Paris, Amsterdam, Prag, Rom, Nice, Malaga, Palma de Mallorca, Alicante, Rhodos och Kreta

Foto Skyways Fokker 50

Skyways avvecklar linjen Karlstad-Köpenhamn

Skyways medelar idag (20060310) att man avser att upphöra med linjen Karlstad-Köpenhamn sista flygningen går den 25 mars. Skyways har trafikerat Karlstad-Köpenhamn sedan den 18 mars 2002.. Läs press informationen HÄR.

Foto Wizz Air

Wizz Air börjar flyga Warszawa - Göteborg City (Säve)

Den 18 juni börjar lågprisflygbolaget Wizz Air trafikera linjen Warszawa - Göteborg City Airport.Linjen kommer trafikeras med tre avgångar i veckan med Airbus A320. Det finns idag inget annat flygbolag som flyger reguljärt direktflyg från Göteborg till Warszawa. Samtidigt meddelar Wizz Air att man inte startar upp Kaunas - Malmö den 27 mars som man tidigare sakt. Wizz Air flyger idag till Budapest och Warszawa från Malmö/Sturup.

Blekingeflyg.se ny operatör.

Idag den 6 mars tog blekingeflyg.se över flyglinjen från Karlskrona/Ronneby till Stockholm/Bromma från stockholmsplanet.com. blekingeflyg.se sätter nu in flera flighter från Karlskrona/Ronneby till Stockholm. blekingeflyg.se är ett dotterblag till Sverigeflyg Holdning som också har intresse i Gotlandsflyg.se, Kullaflyg.se samt Sudsvallsflyg.se. Blekingeflyg.se som är ett försäljningsbolag anlitar det svenska flygbolaget Avitrans Nordic i Nyköping som sköter flygningarna. Stockholmsplanet.com satsar nu på sin kvarvarande flyglinje Växjö-Stockholm/Bromma.

FotoAvitrans SAAB 340

Rekordmånad för Stockholmsplanet

Fr om den 6 mars så utökar Stockholmsplanet.com sina avgångar mellan Växjö och Stockholm/Arlanda till 26 avgångar per veckan. De extra avgångarna kommer att utökas onsdag, torsdag och söndag. Februari var en rekordmånad för Stockholmsplanet. Flyglinjen mellan Växjö och Bromma i Stockholm dubblade antalet passagerare jämfört med 2005. Det svenska flygbolaget Avitrans flyger för Stockholmsplanet.com.

Foto SAS Airbus 340

SAS slutar flyga Copenhagen/Singapore.

Fr om den 1 april flyger SAS inte mer till Singapore. SAS har flugit till Singapore 6 ggr per vecka. Linjen har varit en fortsattning fr om Bangkok. From den 1 april kommer Singapore Airlines att flyg SAS passagerare mellan Bangkok och Singapore.

AirÅland SAAB 340

Air Åland börjar flyga Åland-Stockholm/Arlanda.

Air Åland får stöd för att flyga mellan Mariehamn och Stockholm/Arlanda i cirka fyra månader. Mellan den 13 mars och den 7 juli ska bolaget trafikera sträckan. Detta efter European konkurs så harÅland saknat flyg till Stockholm. Ålänska Landskapsregeringen beslöt också att begär in anbud från flygbolag som är villiga att trafikera sträckan mellan den 8 augusti i år och den 28 februari 2009. Även den trafiken får subventioneras av Landskapsregeringen. Air Åland är ett försäljningsbolag som hyr in flygplan av. Nordic Solutions Air Services som är registerat i Litauen. Nordic Solutions Air Services flyger själva med 4 st SAAB 340. VD i Nordic Solutions Air Services är Per Weithz . Air Åland har tillgång till två stycken SAAB 340 som äges av Air Ålands moderbolag Eriksson Capital Ab. Sedan tidigare flyger Air Åland Mariehamn - Helsingfors.

Foto FlyNordic MD80

FlyNordic börjar flyga Luleå - Kiruna

Det svenska flygbolaget FlyNordic (Dotterbolag till Finnair) trafikerar idag sin flyglinjen Stockholm/ Arlanda - Kiruna via Östersund. Från den 27 mars kommer flygningarna till Kiruna flyga via Luleå vilket gör att FlyNordic lägger ned Östersund - Kiruna och istället startar upp Luleå - Kiruna.Trafiken på flyglinjen Östersund - Arlanda fortsätter trafikeras som idag.

Luleå - Kiruna kommer trafikeras med en avgång varje vardag samt söndagar . Sträckan Kiruna - Luleå kommer trafikeras med en avgång varje vardag samt söndagar .FlyNordic flyger enbart sina flyglinjer med MD-82/MD-83.

Som vi skrivit förrut så börjar FlyNordic den 27 mars flyga Malmö/Sturup-Stockholm/Arlanda. Flyglinjen kommer trafikeras med två avgångar varje vardag samt en tur varje söndagCopyright © 2005-2007 Sveaflyg.com, Alla rättigheter förbehålles.Sveaflyg.com säljer inget utan länkar endast till aktuella företag . Sveaflyg.com använder sig av Cookis klicka HÄR För mer info. Sveaflyg.com kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Senaste uppdatering 2007-09-17 Kontakta oss HÄR