Här nedanför ser du våra nyheter som vi hade i MAJ 2012. Klicka HÄR för att komma till de senaste nyheterna

.
Fotot. Nextjet SAAB 340
Gotlandsflyg har utökat trafiken till Stockholm/Arlanda

Goltlandsflyg trafikerade Stockholm/Arlanda tidigare med två avgångarna varje vardagsedan i måndags den 28 maj har trafiken utökats till fyra avgångar varje vardag samt en avgång på söndagar.Från den 11 juni utökas antalet avgångar till fem stycken på måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar. Flyg kapacitet tillhanda hålls av det svenska flygbolaget Nextjet med en SAAB 340. (20120530).


Fotot. Nextjet SAAB 340
Nextjet börjar trafikera Karlstad - Köpenhamn

Det svenska flygbolaget Nextjet börjar i augusti trafikera Karlstad - Köpenhamn. Flyglinjen kommer att trfikera linjen med en morgon- och en kvällstur och även på söndagsflyg från och med i början på augusti, Flyglinjen kommer att trafikeras med en SAAB 340. (20120529)


Foto SAS Boeing 737-600

SAS börjar trafikera Stavanger & Birmingham från Stockholm/Arlanda

SAS börjar trafikera två nya linjer den 28 oktober från Stockholm/Arlanda, till Birmingham och Stavanger. De tillhör de 36 nya linjer som SAS lanserar under 2012. Detta är två av åtta nya direktlinjer från Arlanda under 2012, SAS planerade att starta flera direktlinjer från Stockholm/Arlanda kommande år. Från och med 28 oktober kommer SAS erbjuda direktflyg till Birmingham alla dagar utom lördagar. På vardagarna är avgångstiden från Arlanda 11:15 och söndagar 11:25. Returen från Birmingham avgår under vardagar kl 13:30 och söndagar kl 13:40. Avgångar till Stavanger är måndagar, torsdagar och fredagar, samt söndagar kl 11:15, med retur från Stavanger kl 13.05.(20120525)Fotot. Nextjet SAAB 340
Nextjet slutar trafikera Östersund/Åre - Stockholm/Bromma

Det svenska flygbolaget Nextjet slutar trafikera flyglinjen Östersund/Åre - Stockholm/Bromma, linjen kommer att trafikeras till och med den 31 maj. Flygkapaciteten kommer att istället användas till andra flyglinjer (20120523)


Fotot. Nextjet SAAB 340

Flysmaland börjar trafikera Stockholm/Arlanda

Det svenska marknads och försäljningsbolaget Flysmaland börjar den 28 maj trafikera flyglinjen Växjö - Stockholm/Arlanda. Det är ännu inte klart hur tidtabellen och vilken flygplats typ sok kommer att användas. Flyglinjen Växjö-Stockholm/Arlanda trafikerades till och med den 21 maj av Skyways med flera avgpnga dagligen med Fokker 50. (20120523).


Foto. Avies Jetstream 31. www.jetavies.com
Flyglinjen börjar trafikera Stockholm/Arlanda

Det svenska marknads och försäljningsbolaget Flyglinjen börjar den 24 maj trafikera flyglinjen Jönköping - Stockholm/Arlanda. Linjen kommer att trafikeras varje vardag med två dubbelturer med en Jetstream 32 med plats för 19 passagerare. Sedan tidigare trafikerar bolaget Stockholm/Bromma från Jönköping. Till och med den 21 maj trafikerade Skyways linjen med flera dagliga avgång, Skyways gick i konkurs idag den 22 maj. (20120522).


Foto. Direktflyg Jetstream 32

Direktflyg börjar trafikera Sundsvall - Göteborg/Landvetter

Det svenska flygbolaget Direktflyg börjar 4 juni trafiker flyglinjen Sundsvall - Göteborg/Landvetter med en inhyrd Donier 32 med plats för 31 passagerare. Flyglinjen kommer att trafikeras med två dubbelturer vardagar.. Skyways trafikerare tidigare linjen med en Fokker 50 med plats för 50 passagerare. (20120522)


Fotot. Nextjet SAAB 340

Nextjet börjar trafikera Karlstad - Stockholm/Arlanda

Det svenska flygbolaget Nextjet börjar den 28 maj trafikera flyglinjen Karlstad - Stockholm/Arlanda med SAAB 340. Flyglinjen kommer att trafikeras vardagar med tre dubbel turer samt med en dubbel tur på söndagar. Till och med den 21 maj trafikerades flyglinjen av Skyways som idag den 22 maj gick i konkurs(20120522).


Flysmaland planerar att börja trafikera Växjö - Stockholm/Arlanda

Det svenska marknads och försäljningsbolaget Flysmaland planerar att börja trafikera flyglinjen Växjö - Stockholm/Arlanda. Det finns ännu ingen information om när trafiken kan börja eller med vilken flygplats typ som kommer att användas. Till och med den 21 maj trafikerades flyglinjen Växjö - Stockholm/Arlanda av Skyways, som försattes i konkurs idag den 22 maj. (20120522)


Foto:Nextjet ATP
Nextjet utökar trafiken från Halmstad

Nextjet kommer från och med imorgon, onsdag 23/5, utöka trafiken på flyglinjen Halmstad-Stockholm/Arlanda i samarbete med Kullaflyg. Nextjet/Kullaflyg kommer trafikera linjen med 3 tur och retur varje vardag, plus ytterligare en tur på torsdagar samt en tur på söndagar. Flyglinjen trafikeras med en ATP med plats för 68 passagerare. (20120522)


Foto. Direktflyg Jetstream 32

Direktflyg börjar trafikera Oskarshamn - Stockholm/Arlanda

Det svenska flygbolaget Direktflyg börjar idag trafikera flyglinjen Oskarshamn - Stockholm/Arlanda, flyglinjen kommer att trafikeras varje vardag med tre dubbel turer. Flyglinjen trafikerades till och med gårdagen av Skyways AB som ställde i samtliga flygningar idag den 22 maj på morgonen. (20120522).


Bild.Skyways (Skyways.se)
Skyways begär sig själva i konkurs

Press info från www.skyways.se

Skyways Express AB med sitt tillhörande dotterbolag City Airline AB har idag ställt in sina betalningar. Därav har bolaget också tvingats ställa in samtliga flygningar med omedelbar verkan. Bolagen kommer under förmiddagen begära sig själva i konkurs. Det är därför tyvärr förgäves att ta sig till flygplatsen och vi beklagar detta djupt. Då Skyways och Citys ägare har beslutat att inte längre finansiera bolagen har styrelsen tvingats fatta beslut om att ställa in samtliga betalningar och avsluta samtliga flygningar. Under ett halvår har det arbetats hårt med att vända utvecklingen i bolaget och ledningen i Skyways och City Airline är ledsna för den uppkomna situationen. ”Det känns otroligt tråkigt att detta sker för bolaget och för våra passagerare som direkt drabbas av detta. Sorgligt är det dessutom för vår personal som riskerar att förlora jobben. Vi har kommit en bra bit på väg i vårt arbete med att vända bolagets utveckling men efter Cimbers konkurs blev det svårt att klara verksamheten” kommenterar Skyways och City Airlines VD Mikael Wångdahl. (20120522).


Vueling startar inte Malmö - Barcelona

Det spanska flygbolaget Vueling Airlines har beslutat att inte starta upp flyglinjen Malmö Airport - Barcelona. Flyglinjen var planeraad att linjen skulle börja trafikeras den 25 juni med två avgångar i veckan, med en Airbus A319, Vueling Airlines trafikerar Barcelona från Köpenhamn. (20120518


Bild.Skyways (Skyways.se)
Skyways har köpte delar av Cimber Sterling konkursbo

Det svenska flygbolaget Skyways kommer under nästa vecka ta beslut och presentera sin satsning om danska inrikes linjer samttidigt har Skyways redan köpt flygverkstaden Cimber Air Maintanance Center och Cimber Air Data av konkursboet. Cimber Air Maintanance Center kommer i framtiden heta Skyways Technics. (20120518).


Bilder : Cimber CRJ

Cimber flyger igen

Flygdelen från det konkursade flygbolaget Cimber Sterling har köps av Jørgen Nielsen, Jacob Krogsgaard och Alex Dyrgard som tar över och driver flygverksamheten vidare under namnet Cimber. Huvudverksamheten i Cimber är ACMI-flygningar för SAS som drogs igång redan dagen efter konkursen. Trafiken kommer att ske med de fyra CRJ 200 som är leasade från SAS med SAS-piloter på flightdeck och Cimberpersonal i kabinen. Cimber utför dryga 30-talet dagliga flygningar i norra och östra Europa. Det nya kontraktet löper under två år, fram till sommaren 2014 och blir grundplåten i Cimber. Samtidigt förhandlas om ytterligare ATR flygplan av typen (20120518).


Bild.Skyways (Skyways.se)
Skyways börjar trafikera Stockholm/Arlanda - Billund

Det svenska flygbolaget Skyways börjar den 21 maj trafikera flyglinjen Stockholm/Arlanda - Billund. Flyglinjen kommer att trafikeras tre gånger dagligen varje måndag - fredag samt söndagar med med en Embraer 145 med plats för 49 passagerare. Flygningarna utgår från Billund kl. 07.30, 14.35, 18.35 måndag - fredag samt kl. 17.40 på söndagar. Från Stockholm/Arlanda kl. 09.35, 16.35, 20.25 måndag - fredag samt kl. 19.30 söndagar. (20120508).Fotot. Nextjet SAAB 340
Nextjet börjar trafikera Köpenhamn direkt från Örebro mera kapaciet Linköping

Det svenska flygbolaget Nextjet som nu trafikerar linjen Örebro - Köpenhamn via Linköping börjar den 21 maj trafikera Köpenhamn direkt från Örebro Detta innebär att det blir mera kapaciet från Linköping till Köpenhamn, då planet gått från Örebro via Linköping till Köpenhamn. Linjerna trafikeras med SAAB 340. (20120508)


Foto: Skyways Fokker 50. (Skyways.se)
Skyways har flyger Visby - Norrköping i sommar.

Skyways kommer under perioden 2 juli till och med 3 augusti trafikera Visby - Norrköping. Linjen kommer att trafikeras en gång dagligen måndag – fredagr. Flyglinjen trafikeras av en Fokker 50 med plats för 50 passagerare. Avgångtiderna kommer att vara följande. Från Visby kl. 09.45 och ankommer Norrköping kl. 10.15. Från Norrköping kl. 10.35 och ankommer Visby kl. 11.05. (20120507)


Foto: Skyways Fokker 50. (Skyways.se)
Skyways har börjat trafikera Norrköping - Köpenhamn

Det svenska flygbolaget Skyways börjar den 7 maj trafikera flyglinjen Norrköping - Köpenhamn. Flyglinjen kommer att trafikeras med en Fokker 50 med två dagliga avgångar. Flyglinjen trafikerades av Cimber Sterling till och med den 2 maj, bolaget begärde sig själva i konkurs igår. Genom Skyways samarbete med SAS kommer möjlighet till vidare resa i SAS linjenät utifrån Köpenhamn inom kort att vara möjligt. (20120504).


SUN-AIR börjar trafikera Stockholm/ Bromma - Billund

SUN-AIR som trafikerar sin trafik under British Airways, börjar den 7 maj trafikera linjen Stockholm/Bromma - Billund. Det blir två avgångar varje vardag samt en avgång på söndagar med Dornier 328 JET och Dornier 328, med plats för 32 passagerare. Den 3 maj slutade flygbolaget Cimber Sterling flyga från Billund till Stockholm/Arlanda efter att bolaget gått i konkurs. Cimber Sterling trafikerade Stockholm/Arlanda med tre avgångar varje vardag samt en avgång på söndagar med CRJ-200.(20120503)Cimber Sterling i konkurs

Det danska flygbolaget Cimber Sterling styrelse har idag på morgonen beslutat att begära flygbolaget i konkurs. Cimber Sterling trafikerar inrikes i Danmark och till en rad turistmål i Europa. I Sverige flyger bolaget Köpenhamn - Norrköping, Köpenhamn - Växjö. Samt sedan några veckor tillbaka trafikerar Cimber Sterling Köpenhamn - Stockholm/Bromma. (20120502).


Foto:Nextjet ATP
Nextjet i samarbete med Kullaflyg har börjat trafikera Halmstad - Stockholm/Arlanda

Det svenska flygbolaget Nextjet ( i samarbete med Kullaflyg) började idag 2 maj trafikera flyglinjen Halmstad - Stockholm/Arlanda. Flyglinjen trafikeras till en början med en tur till Stockholm/Arlanda på morgonen och en tillbaka på kvällen, måndagar till fredagar. Dessutom blir det en extra tur upp på fredag kväll som går tillbaka på söndagen. Flyglinjen kommer att trafikeras med en ATP med plats för 68 passagerare. (20120502).


Foto: Skyways Fokker 50. (Skyways.se)
Skyways har börjat trafikera Visby - Stockholm/Bromma

Det svenska flygbolaget Skyways började idag 2 maj trafikera flyglinjen Visby - Stockholm/Bromma. Flyglinjen trafikeras vardagar med tre rundturer vardagar med en Fokker 50 med plats för 50 passagerare, flygtiden är 40 minuter. (20120502).

Flybe har börjar trafikera Stockholm/Bromma

Flybe började idag den 2 maj trafikera flyglinjen Stockholm/Bromma - Oslo/Gardemoen. Linjen kommer att trafikeras med två dagliga avgångar på vardagar och en på lördagar med sammanlagt 22 avgångar per vecka. Sedan tidigare trafikerar Flybe Tallinn & Köpenhamn från Stockholm/Bromma. (20120502).


Copyright © 2005-2012 Sveaflyg.com, Alla rättigheter förbehålles.Sveaflyg.com säljer inget utan länkar endast till aktuella företag . Sveaflyg.com använder sig av Cookis klicka HÄR För mer info. Sveaflyg.com kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Senaste uppdatering 2012-06-04 Kontakta oss HÄR