Här nedanför ser du våra nyheter som vi hade i JUNI 2011. Klicka HÄR för att komma till de senaste nyheterna

 


Foto:Norwegian Boeing 737-800

Norwegian har börjat trafikera Göteborg/Landvetter - Malaga, startar flera linjer

Norwegians första utrikeslinje från Landvetter flygplats till Malaga började i dag trafikeras. Samtidigt fortsätter bolaget att starta flera linjer från Sverige. Idag presenterade bolaget tre nya direktlinjer från Göteborg till Gran Canaria, Teneriffa och Salzburg med start från oktober. Från Stockholm/Arlanda startar bolaget en ny direktlinje till vintern, då Norwegian börjar trafikera Stockholm/Arlanda - Grenoble.(20110620).

 


Fofo. Airbus A320neo (www.airbus.com)

SAS lägger en order hos Airbus på 30 nya flygplan

SAS koncernen har idag lagt en order på 30 st Airbus A320neo med option på ytterligare 11 Airbus A320neo med leverans från andra halvåret 2016 och med sista leverans under 2019. Från och med 2015 kommer SAS kort- och medeldistansflygplan att bestå av två flygplanstyper: Airbus A320-familjen i Köpenhamn och Boeing 737NG i Stockholm och Oslo.Samtliga MD80 i Köpenhamn kommer, som en övergångslösning, att ersättas med inhyrda flygplan i Airbus A320-familjen innan utgången av 2014. Dessa flygplan kommer successivt från och med 2016 att ersättas med de 30 nu beställda Airbus A320neo. Airbus A320 är mycket attraktiv på marknaden och SAS koncernen kommer att söka de mest kostnadseffektiva finansieringsformerna vid leveranstillfället genom en kombination av leasing och lånefinansiering.

I Stockholm kommer samtliga MD80 att fasas ut och ersättas med inhyrda B737NG innan utgången av 2013. Avslutningsvis kommer samtliga Boeing 737 Classic i Oslo att fasas ut och ersättas med inhyrda B737NG innan utgången av 2014. SAS har valt CFM LEAP-X1A motorn till A320neo. CFM är världens största motortillverkare, SAS största motorleverantör idag och har erbjudit de mest konkurrenskraftiga villkoren. CFM är ett samarbete mellan Snecma (Safran Group) och GE Engines. (20110620).Foto SAS Boeing 373-600
SAS lägger ner flyglinjen Luleå - London.

SAS slutar trafikera linjen Luleå - London den 6 augusti. Linjen har trafikeras med en avgång varje lördag sedan i november 2010. Linjen har trafikeras med en Boeing 737-600. (20110610).Trafikverkets flygupphandling klar
NextJet, Direktflyg och Avies vinnare till Norrland och Värmland

Det blir fortsatt flygtrafik i samma omfattning som idag till Norrlands inland och till Värmland. Idag presenterade statliga Trafikverket beslutet om upphandling av flygtrafik för de fyra kommande åren. Upphandlingen gäller från och med 30 oktober när vintertabellen börjar gälla.

Stockholm/Arlanda - Lycksele - Arvidsjaur fortsätter trafikeras av NextJet. Bolaget trafikerar idag flyglinjen med en BAe ATP.

Stockholm/Arlanda - Vilhelmina - Hemavan fortsätter trafikeras av NextJet. Bolaget trafikerar idag flyglinjen med en SAAB 340.

Stockholm/Arlanda - Gällivare fortsätter trafikeras av NextJet. Bolaget trafikerar idag flyglinjen med en BAe ATP med mellanlandning i Kramfors.

Stockholm/Arlanda - Sveg kommer trafikeras av Avies Sverige. Avies planerar att trafikera linjen med mellanlandning i Mora .Idag trafikeras linjen Stockholm/Arlanda - Sveg (med mellanlandning i Mora) av NextJet, med en Beech 1900D. Det är inte känt vilken flygplanstyp Avies kommer använda.

NextJet avser att fortsätta trafikera linjen Stockholm/Arlanda - Mora, så det ser ut idag så kommer det bli konkurens mellan NextJet och Avies.

Stockholm/Arlanda - Hagfors - Torsby kommer trafikeras av Avies Sverige. Idag trafikeras linjen av NextJet, med en Beech 1900D. Det är inte känt vilken flygplanstyp Avies kommer använda.

Luleå - Pajala kommer trafikeras av Avies Sverige. Idag trafikeras linjen av flygbolaget Scandinavian AirAmbulance (under försäljningsnamnet Barents AirLink) med en Beech 200. Det är inte känt vilken flygplanstyp Avies kommer använda.

Östersund - Umeå kommer trafikeras av flygbolaget Direktflyg, med en Jetstream 32. Direktflyg avser även flyga kommersiellt mellan Umeå och Luleå (linjen kommer trafikeras Östersund - Umeå - Luleå) .Idag trafikerar NextJet den upphandlade linjen Östersund - Umeå samt kommersiellt på linjen Umeå - Luleå, med en SAAB 340.Foto: NextJet SAAB 340
Kalmarflyg utökar trafiken

Det svenska maknadsbolaget Kalmarflyg utökar trafiken från och med den 1 september, bolagat utökar till 56 - 58 flygningar i veckan samt för att klara denna utökning sätter bolaget yttrliggare en SAAB 340 i trafik på linjen Kalmar - Stockholm/Bromma. Bolaget hyr in det svenska flygbolaget NextJet som utför flygningarna åt Kalmarflyg.se(20110609).


Foto: NextJet SAAB 340
Västerviks Kommun mfl. planerar flyglinje från Västervik till Bromma

Västerviksflyg undersöker för närvarande förutsättningarna på en ny flygförbindelse mellan Västervik och Stockholm/Bromma..Bakom Västerviksflyg står Västerviks kommun, Västervik Framåt, Slottsholmens ägare Björn Ulvaeus och ALM Equity samt det svenska flygbolaget NextJet. Under förutsättning av att det är möjligt att starta en flyglinje har kommunen beslutt tt investera i en förlängning av landningsbanan vid Västerviks flygplats (den är idag 800 meter) och möjliggöra för flygplan av typen SAAB 340, SAAB 2000 och ATR-72. Det är inte känt vilken flygplanstyp som finns i planerna. .Det finns idag inga reguljära flyglinjer från Västerviks flygplats. Fram till 1986 trafikerade flygbolaget Syd-Aero flyglinjen Västervik - Stockholm. Närmaste flygplats med reguljära flyglinjer finns i Oskarshamn där Skyways trafikera Stockholm/Arlanda. Läs mera Här (Västerviks flygs hemsida). (20110609).

 Foto:Norwegian Boeing 737-800
Norwegian har börjat trafikera Visby

Norwegian började den 2 juni trafikera somma linjen Stockholm/Arlanda - Visby.Fram till den 26 juni trafikerar bolaget linjen med en avgång varje tisdag, torsdag, fredag och söndag.Från den 27 juni till 12 augusti är det flyg avgång varje vardag och söndag.Norwegian trafikerar Visby flygplats med Boeing 737-800. (20110609).Bild: Bombardier CSeries
Braathens Aviation/ Malmö Aviation har beställt nya flygplan

Braathens Aviation, där bland annat Malmö Aviation och Sverigeflyg kommer ingår, har tecknat avtal med Bombardier Aerospace om köp av 10 nya flygplan av typen CSeries och option på ytterligare 10 flygplan. Bombardier CSeries är en helt ny flygplanstyp som kommer i trafik först vid årsskiftet 2013/2014. Flygplanstypen har 20-25 % lägre bränsleförbrukning än andra flygplanstyper i samma storlek. Vidare är bullernivån bara hälften av vad andra flygplanstyper uppmäter. Flygplanet har dessutom en lång räckvidd samtidigt som det kan operera på flygplatser med kort landningsbana. Fem av flygplanen är av typen CS100 med 125 säten och fem är av typen CS300 med 145 säten. Planen kommer att ersätta de Avro RJ100 som idag opereras av Malmö Aviation med Stockholms cityflygplats Bromma som nav. Flygplanen kommer att levereras successivt med start i början av 2014. (20110601).


Copyright © 2005-2011 Sveaflyg.com, Alla rättigheter förbehålles.Sveaflyg.com säljer inget utan länkar endast till aktuella företag . Sveaflyg.com använder sig av Cookis klicka HÄR För mer info. Sveaflyg.com kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Senaste uppdatering 2011-07-03. Kontakta oss HÄR