Här nedanför ser du våra nyheter som vi hade i JUNI 2010. Klicka HÄR för att komma till de senaste nyheterna


Foto:Air Berlin (www.airberlin.com)
Air Berlin startar trafik till Arvidsjaur

Air Berlin startar den 29 november vinter flygtrafik från Stuttgart och från Hannover till Arvidsjaur linjen kommer att trafikeras till och med den 1 april 2011 med Boeing 737. Sedan tidigare har Arvidsjaur omfattande trafik vintertid som är direkt knytna till biltestverksamheten i Arvidsjaur där Flycar har trafik till Stuttgart samt till Frankfurt-Hahn.. (20100630).


Foto:ATR 72-500 (Foto www.atr.com
Golden Air börjar flyga för SAS

Det svenska flygbolaget Golden Air börjar i slutet av augusti att flyga med en ATR 72-500 för SAS. Golden Air kommer att flyga vissa avgångar på linjen Stockholm Arlanda - Kalmar. Golden Air flyger sedan en tid tillbaka för SAS dotterbolag Blue1 från Stockholm Arlanda till Finnland (Tammerfors, Vasa samt till Turku) och kommer även i början av september att börja flyga inrikes i Finnland med två ATR. (20100630)


Avitrans SAAB 340
NextJet börjar flyga för sverigeflyg dotterbolag

Det svenska flygbolaget NextJet blir nytt flygbolag åt sverigeflygs dotterbolag Flysmåland, Gotlandsflyg och Kalmarflyg. I slutet av augusti tar NextJet över efter sverigeflygs flygbolag Avitrans Nordic som avslutar sin verksamhet. NextJet kommer att flyga med SAAB 340 (med två SAAB 340 för Flysmåland, en SAAB 340 för Kalmarflyg och en SAAB 340 för Gotlandsflyg). För Gotlandsflyg flyger även Golden Air Flyg med en ATR 72-500. NextJet kommer även börja flyga för Air Åland med två SAAB 340. (20100630)Foto: Avia Express med Skyways dekor (Skyways.se)
Skyways slutar trafikera Skellefteå - Stockholm Arlanda

Det svenska marknads och försäljningsbolaget Skyways slutar trafikera flyglinjen Skellefteå - Stockholm Arlanda den 5 juli. Linjen har trafikeras med flera dagliga avgångar med Fokker 50 som hyrts in från det svenska flygbolaget Avia Express. Linjen har trafikeras i konkurrans med SAS som trafikerar linjen med flera dagligavgångar med Boeing 737. (20100626)


Foto.SAS A340
SAS sätter in mera kapacitet på lång distansflygningar

SAS tar sina två Airbus 340 som stått undanställda i trafik igen från och med i oktober. Planen kommer användas till Bangkok, Chicago och New York som återigen får dagliga avgångar från Köpenhamn. Samtidigt ökas trafiken till New York från Stockholm Arlanda samt till Dubai från Köpenhamn. (20100623).


Foto:Welcome Air Donier 328 Jet
Welcome Air slutar trafikera Göteborg Landvetter - Stavanger

Welcom Air som trafikerar Göteborg Landvetter - Stavanger lägger ner flyglinjen den 2 juli. Linjen har trafikeras sedan 2005 har har den senaste tiden fått reducerad trafik.Även det Göteborgsbaserade flygbolaget City Airline trafikerar linjen, med fem avgångar i veckan. (20100623)


Foto:City Airline
City Airline utökar på linjen Göteborg Landvetter - Umeå

Det Göteborgsbaserade flygbolaget City Airline utökar flygtrafiken på linjen Göteborg Landvetter - Umeå med ytterliggare en dubbelavgång. Linjen kommer efter det att en morgon- och kvällsavgång i vardera riktning. Tidtabellen börja gälla från och med den 13 september. Även Malmö Aviation trfaikerar linjen Göteborg LAndvetter - Umeå men via Stockholm Bromma. (20100623).

 


Foto: Avia Express med Skyways dekor (Skyways.se)
Skyways fortsätter med flygtrafik till Röros/Funäsdalen kommande vinter

Det svenska marknad och försäljningsbolaget Skyways fortsätter kommande vinter att trafikera Röros och Funäsdalen kommande vinter från Stockholm Arlanda. Linjen kommer att trafikeras under perioden 3 februari till 24 april 2011 med avgångar varje torsdag och söndagar. Linjen kommer att trafikeras med en Fokker 50 som hyrs in från det svenska flygbolaget Avia Express. (20100621).


Foto:Helitrans Jetstream 32 (Helitrans.no)

Flyglinjen har öppnat sin bokning

Det svenska marknads och försäljningsbolaget flyglinjen som återigen börjar trafikera linjen Jönköping - Stockholm/Bromma den 16 augusti har öppnat upp sitt bokningssystem igen. Bolaget kommer till en början att trafikera linjen med 2 dagliga dubbelturer måndag till fredag. Flyglinjen hyr in det norska flygbolaget Helitrans. Helitrans kommer att flyga för Flyglijen med en Jetstream 32, med plats för 19 passagerare.(20100621).


Foto:Norwegian Boeing 737-800
Norwegian fortsätter att satsa i Sverige

Det norska flygbolaget Norwegian fortsätter att satsa i sverige. Bolaget kommer att placera det 9:e flygplan på Stockholm Arlanda. Den 2 september fördubblar kapaciteten från Stockholm-Arlanda till London och Helsingfors samt ökar från fem till sex dagliga avgångar mellan Stockholm och Köpenhamn. Från och med den 2 september ökar antalet avgångar till Helsingfors från två till fyra varje måndag-fredag och från två till tre avgångar varje söndag. Londonlinjen som har trafikerats på kvällarna får nu även en tidig morgonavgång varje vardag samt ytterligare en avgång varje söndag. Samtidigt förbättrar bolaget tidtabellen mellan Stockholm och Köpenhamn. (20100617).


Foto Ryanair Boeing 737-800
Ryanair börjar flyga till Bryssel från Göteborg City Airport

Den 3 november börjar Ryanair trafikera Göteborg City Airport - Bryssel. Det blir en avgång varje onsdag, fredag och söndag, med Boeing 737-800, med plats för 189 passagerare (20100616).


Foto: Avia Express med Skyways dekor (Skyways.se)
Skyways slutar trafikera linjen Stockholm/Arlanda - Vilnius

Det svenska marknads och försäljningsbolaget Skyways slutar den 2 juli trafikera linjen Stockholm/Arlanda - Vilnius. Flyglinjen trafikeras med en avgång varje vardag, med en Fokker 50 som hyrs in från det svenska flygbolaget Avia Express. (20100614).Foto:Golden Air SAAB 2000 (Golden Air)
Östersundsflyg.se lägger ner verksamheten

Det svenska marknads och försäljningsbolaget Östersundsflyg.se lägger ner flygverksamheten, bolaget kommer att flyga till och med den 24 juni linjen Östersund - Stockholm/Bromma. Bolaget startade verksamheten i mitten av augusti 2009 och har flugit med en inhyrd SAAB 2000 från det svenska flygbolaget Golden Air Flyg AB. Läs hela press info HÄR. Även det svenska flygbolaget NextJet trafikerar linjen Östersund - Stockholm/Bromma med förlängning till Trondheim. (20100614)


Foto Ryanair Boeing 737-800
Ryanair slutar trafikera Moss Rygge - Stockholm Skavsta

Ryanair slutar att trafikera linjen Moss Rygge Lufthavn - Stockholm Skavsta Airport i Juli. Linjen har trafikeras med en daglig avgång med Boeing 737-800 med plats för 189 passagerare. (20100610).


Finnair börjar trafikera Stockholm/Bromma - Helsingfors

Den 16 augusti börjar Finnair trafikera linjen Helsingfors - Stockholm/Bromma. Det blir två avgångar varje vardag samt en på söndagar. Linjen kommer att trafikeras med en Embraer 170 med plats för 76 passagerare (Flygtiden är en timme). Från Helsingfors blir det avgångar på vardagarna klockan 07:45 och 16:05..Från Stockholm/Bromma blir det avgångar klockan 09:15 och 17:30. På söndagar blir det avgång från Helsingfors klockan 16:05 med retur från Stockholm/Bromma 17:30. Finnair flyger idag till Stockholm/ Arlanda från Helsingfors, med flera dagliga avgångar.(20100607)


British Airways (SUN-AIR) Dornier 328JET

SUN-AIR ( British Airways) börjar flyga från Stockholm/Bromma - Helsingfors

Den 16 augusti börjar SUN-AIR ( British Airways ) trafikera Helsingfors från Stockholm/Bromma. SUN-AIR kommer att operera linjen men marknadsförs som British Airways. Det blir två avgångar varje vardag med en Dornier 328JET, med plats för 32 passagerare. Från Stockholm/Bromma blir det avgångar klockan 09:30 och 12:40. Retur från Helsingfors klockan 11:00 och 14:45 (svensk tid). Flygtiden är en timme.British Airways (SUN-AIR) flyger idag till Stockholm/Bromma från Billund och Århus.Samtidigt som den nya flyglinjen till Helsingfors öppnas kommer SUN-AIR dra ner antalet avgångar från dagens två till en varje vardag på linjen Billund - Stockholm/Bromma. Från Billund blir det en tidig morgonavgång med retur från Stockholm/Bromma på eftermiddagen. Det är samma flygplan som trafikerar Billund - Stockholm/Bromma som kommer trafikera avgångarna på nya linjen till Helsingfors. (20100607)


Nord-Flyg startar om

Ett nytt svenska flygbolag med namnet Nordflyg Air Logistics är ett nystartat bolag som tar över AB Nord-Flygs tidigare operationer. Bolaget startar verksamheten med tre stycken Cessna Caravan C208B. Nord-Flyg gick i konkurs i början av april. Nya Nord-flyg har huvudkontor i Eskilstuna, underhåll i Nyköping samt operativ verksamhet på Nyköping Skavsta Flygplats och i Helsingfors. (20100607).


Foto:Easyjet Airbus 319 (www.easyjet.com)
Easyjet börjar trafikera Göteborg Landvetter London Gatwick

Det engelska lågprisbolaget Easyjet börjar den 6 september trafikera linjen Göteborg Landvetter - London Gatwick. Linjen kommer att trafikeras linjen kommer att ha en daglig avgång (20100603)


Foto:air Baltic Fokker 50
Air Baltic börjar trafikera Luleå och Visby från Riga

Air Baltic börjar flyga från Riga till Luleå och Visby.Visby kommer trafikeras från den 4 juni med en avgång varje måndag, fredag och söndag, med en Fokker 50.Luleå trafikeras från den 2 juli med fyra avgångar i veckan, med en Dash 8 Q400. Från Riga till Luleå blir det en kvällsavgång varje måndag, onsdag, fredag och söndag.Från Luleå blir det en tidig morgonavgång varje måndag, tisdag, torsdag och lördag. (20100603).

Air Baltic har börjat trafikera linjen Stockholm Arlanda -Uleåborg

Air Baltic började den 1 juni trafikera linjen Stockholm/Arlanda till Uleåborg (Oulu).Linjen trafikeras med en avgång varje vardag med en Fokker 50. (20100603).

Air Baltic har börjat trafikera Tallinn - Stockholm Arlanda

Air Baltic började den 1 juni trafikera linjen Tallinn till Stockholm/Arlanda.Linjen trafikeras med en avgång varje vardag med en Fokker 50.(20100603).


Direktflyg ökar kapaciteten från Norrköping Visby

Direktflyg utökar kapaciteten på flyglinjen mellan Norrköping och Visby under Almedalsveckan och använder för första gången ett större flygplan på flyglinjen. Trafiken kommer då att bedrivas med en Dornier 328 som tar 33 passagerare. Ordinarie flygplanstypen är Jetstream 32 med plats för 33 passagerare. (20100601).


Copyright © 2005-2010 Sveaflyg.com, Alla rättigheter förbehålles.Sveaflyg.com säljer inget utan länkar endast till aktuella företag . Sveaflyg.com använder sig av Cookis klicka HÄR För mer info. Sveaflyg.com kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Senaste uppdatering 2109-07-05. Kontakta oss HÄR