Här nedanför ser du våra nyheter som vi hade i Augusti 2008, Klicka HÄR för att komma till de senaste nyheternaFoto: NextJet Saab 340 (NextJet)

NextJet börjar trafikera Kramfors - Stockholm/Arlanda

NextJet börjar den 6 oktober trafikera linjen Kramfors - Stockholm/Arlanda. Linjen kommer trafikeras med två
avgångar varje vardag samt en på söndagar, med en SAAB 340. Flyglinjen Kramfors - Stockholm/Arlanda har varit utan reguljärflyg sedan i sommars då Nordic Regional hade sommar uppehåll och planerade att starta flygningarna igen i början av augusti, men på grund av ekonomiska problem kom trafiken inte igång. (20080829).


Foto:Gotlandsflyg.se Fokker 50, Skyways (Gotlandsflyg.se)

Skyways slutar flyga för Gotlandsflyg.se

Det svenska flygbolaget Skyways slutar flyga för det svenska försäljningsbolaget Gotlandsflyg.se.Skyways kommer att trafikera Gotlandsflyg.se´s linjer till och med den 31 december 2008. Skyways flyger till Stockholm/Bromma, Stockholm/Skavsta, och till Ängelholm/Helsningborg från Visby för Gotlandsflyg.se med två Fokker 50 som har plats för 50 passagerare. Det är ännu inte klart vilken annat flygbolag Gotlandsflyg.se kommer att anlita. (20080828).

Kramfors flygplats

Kramfors flygplats kommer under morgondagen (fredagen den 29 augusti) presentera ett nytt flygbolag som kommer att trafikera linjen Kramfors/Sollefteå - Stockholm/Arlanda. Tidigare flög Nordic Regional linjen till och med sommaren 2008 med en inhyrd Saab 340 från det svenska flygbolaget Avitrans Nordic. Det var meningen att Nordic Regional skulle öppna linjen den 11 augusti med detta har inte Nordic regional klarat av på grund ekonomiska orsaker. (20080826).Foto:Saab 340 Avitrans Nordic (SE-LTO)

Kullaflyg.se & Flysmaland.com startar vinter linje till Mora

De båda svenska försäljningsbolagen Kullaflyg.se samt flysmaland.com startar upp en vinterlinje från Ängelsholm/Helsinborg respektive från Växjö till Mora i samarbete med SkiStar. Kullaflyg.se kommer att trafikera linjen med en Saab 2000 som tar 50 passagerare. Flysmaland.com kommer att använda sig av en Saab 340 som tar 34 passagerare. Både Kullaflyg.se samt flysmaland.com kommer att börja trafikera linjen den 21 december och flyger till och med den 19 april. Kullaflyg.se kommer att flyga torsdagar och söndagar, flysmlanad.com kommer att trafikera linjen söndagar. Kullaflyg.se flög samma linje vintern 2007/2008. I både bolagen är Sverigeflyg Holding huvudägare i. (20080826)


Foto:SAAB 340 (Saab Aircraft)

NextJet börjar flyga Umeå-Luleå

När det svenska bolaget NextJet tar över den upphandlade linjen Östersund/Åre - Umeå så fortsätter man flyga linjen till Luleå. NextJet tar över linjen den 26 oktober eftersom man vann upphandligen hos statliga Rikstrafiken. Till och med den 25 oktober trafikerar Nordic Regional linjen, Nordic Regional har också förlängt linjen till Luelå. NextJet kommer använda sig av en Saab 340 på linjen. (20080827).Foto:SAAB 340 (Saab Aircraft)

Nextjet börjar flyga Linköping - Köpenhamn

Det svenska flygbolaget NextJet tar upp linjen Linköping - Köpenhamn efter Skyways. Nextjet kommer att från den 6 oktober trafikera linjen med upp till tre dagliga avgångar med en Saab 340. Skyways slutade den 16 augusti trafikera linjen. (20080826)

Foto: Icelandair Cargo Boeing 757-200F

Den 21 augusti startade TNT en ny flyglinje till/från Stockholm/Västerås flygplats som ersätter de tidigare till/från StockholmArlanda Airport och Örebro flygplats. TNT kommer framöver att ha fem flygningar i veckan mellan Liege, Belgien och Stockholm/Västerås flygplats. Flygsträckan trafikeras av en Boeing 757 som har en maximal lastvikt på ca 35 ton. I Västerås lossas allt gods av och levereras med expressbilar till depåerna i Upplands Väsby och på Örebro flygplats. I anslutning till detta blir det även fem flygningar per vecka med en SAAB 340 till Riga. TNT Airways hyr in Boeing 757-200F från Icelandair Cargo. (20080822)


Foto. West Air ATP (West Air)

Next jet börjar flyga Gällivare - Stockholm/Arlanda

Det svenska flygbolaget Next Time Jet (Next jet) övertar linjen Gällivare - Stockholm/Arlanda tidigare än planerat. Linjen övertas den 18 augusti från den svenska flygbolaget Nordic Airways ( Som driver inrikes trafiken under namnet Nordic Regional) som har trafikerat linjen. Nextjet vann upphandlingen från statliga Rikstrafiken tanken var att linjen skulle börja trafikeras av Nextjet från den 26 oktober. Men på grund av att Nordic Airways saknar kapacitet samt har ekonomiska problem så tidigare läggs övertagandet. Nextjet kommer att trafikera linjen med en Saab 2000 som hyrs in. Nextjet kommer sedan själva flyga med en ATP som har plats för 64 passgerare som leasas in från det svenska flygbolaget West Air. Nextjet kommer också att överta linjen Östersund/Åre - Umeå från Nordic Airways, det övertagandet planneras dock att bli som planerat den 26 oktober. (20080814).


Foto. Norwegian.se MD-83 (FlyNordic).

Norwegian.se har slutat trafikera Östersund/Åre

Norwegian.se (f.d. FlyNordic) slutade idag den 15 augusti trafikera linjen Östersund/Åre - Stockholm/Arlanda. Linjen har trafikerats
med upp till tre turer per dag med MD-82/MD-83. Under sommaren har linjen haft en tur per dag. Även SAS trafikerar Östersund/Åre - Stockholm/Arlanda som flyger upp till fem turer per dag med Boeing 737 och MD-80.(20080815).Foto.Skyways Fokker 50 (Skyway

Skyways slutar trafikera Linköping - Köpenhamn

Skyways slutar den 16 augusti trafikera Linköping - Köpenhamn. Flyglinjen har sedan början av augusti trafikerats med en ATR-42 som hyrts in från det danska flygbolaget Danish Air Transport (DAT) och har trafikerat en avgång per dag på sträckan (morgon & kväll). Innan sommaruppehållet trafikerades linjen med upp till tre avgångar per dag med en Fokker 50 (20080814)

 


Foto:Air Express/Skyways Saab 2000

Skyways har börjat trafikera Växjö - Stockholm/Arlanda

Idag måndag började Skyways trafikera linjen Växjö - Stockholm/Arlanda. Linjen kommer att vardag trafikeras med upp till fem avgångar på vardagar samt en avgång från Växjö och två avgångar från Stockholm på söndagar. Skyways hyr in systerbolaget Air Express, som flyger linjen med en saab 2000 för Skyways. (20080811).


Foto:Saab 340 Avitrans Nordic (SE-LTO)

Kalmarflyg.se slutar flyga lördagar

Det svenska marknadsbolaget Kalmarflyg börjar inte trafikera Kalmar - Stockholm/Bromma på lördagar efter sommaruppehållet. Kalmarflyg har trafikerat linjen med en avgång varje lördag under våren sedan SAS slutade flyga Kalmar - Stockholm/Arlanda på lördagar i mars. Kalmarflyg anger att högre rampavgifter samt att man endast haft 60% i beläggning som orsak. (20080809).


Foto:Saab 340 Avitrans Nordic (SE-LTO)

Blekingeflyg.se slutar flyga Karlskrona/Ronneby - Gdansk

Det svenska försäljningsbolaget Blekingeflyg slutar den 29 augusti flyga linjen Karlskrona/Ronneby - Gdansk. Linjen har nästan varit i trafik under ett år. Linjen har trafikeras med en Saab 340 som hyrts in från systerbolaget Avitrans Nordic. Blekingeflyg flyger även linjen Karlskrona/Ronneby - Stockholm/Bromma med två Saab 340. Från och med den 27 oktober kommer Blekingeflyg använda sig av en Saab 2000 som hyrs in från det svenska flygbolaget Golden Air. (20080802)


Copyright © 2005-2008 Sveaflyg.com, Alla rättigheter förbehålles.Sveaflyg.com säljer inget utan länkar endast till aktuella företag . Sveaflyg.com använder sig av Cookis klicka HÄR För mer info. Sveaflyg.com kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Senaste uppdatering 2008-08-01 Kontakta oss HÄR