Här nedanför ser du våra nyheter som vi hade i Augusti 2010, Klicka HÄR för att komma till de senaste nyheterna

Foto:City Airline
City Airline öppnar direkt linje till Göteborg/Landvetter från Umeå

Det Göteborgsbaserade flygbolaget City Airline öppnar ny direkt linje från Umeå City Airport till Göteborg/Landvetter den 17 maj (ingen fortsättning för linjerna till Västerås och Riga). Linjen kommer att trafikeras varje vardagar med en en avgång varje vardag samt en avgång på söndagar. Avgången från Göteborg sker kl 12.50 med ankomst i Umeå kl 14.20. Avgången från Umeå är kl 14.50 med ankomst i Göteborg 16.20.

Igår meddelandes att City Airliners VD tillsammans med tre andra har köpt bolaget, de nya ägarna meddelar nu att City Airlines övriga linjenät om 20 destinationer ligger oförändrat fast och kommer att trafikeras som tidigare. (20100429).Foto:Norwegian Boeing 737-800
Norwegian har börjat trafikera Helsingfors

Lågprisbolaget Norwegian börjar idag den 29 april trafikera Helsingfors från Oslo/Gardemoen samt från Stockholm/Arlanda. Norweigan är det första lågprisbolaget som börjar trafikera Helsingfors från de norska och svenska huvudflygplatserna. Tidtabellen för de båda linjerna är anpassad för affärsresenären med två dagliga avgångar på vardagar - morgon och kväll. Från Stockholm/Arlanda till Helsingfors går det även två avgångar på söndagar samt en på lördagar och från Oslo/Gardemoen till Helsingfors avgår också en flight på söndagar.(20100429).


Flyglinjen ställer in trafiken

Det svenska marknads & försäljningsbolaget Flyglinjen har med omedelbar verkan upphört att trafikera linjen Jönköping - Stockholm/Bromma. Enligt bolaget är anledningen en dålig ekonomisk situation orsakad av de problem som uppstått i samband med askan från den isländska vulkanen. Bolaget letar nu efter nya investerare för att få igång verksamheten så fort som möjligt igen (Mera information finns på flyglinjens hemsida). Bolaget startade sin verksamhet i februari. Linjen Jönköping - Stockholm/Bromma trafikerades med två avgångar varje vardag samt en på söndagar, med en Jetstream 41som hyrdes in av Eastern Airways.Från Jönköping flyger även Skyways till Köpenhamn och Stockholm/Arlanda.(20100428).


Foto:City Airline
City Airline får nya ägare och drar ner verksamheten

Det Göteborgsbaserade flygbolaget City Airline får nya ägare. Det är ägaren Lars Magnusson (bland annat grundaren till STS Språkresor) som säljer till företagets VD Jimmie Bergqvist samt till tre andra personer i ledningen. Lars Magnusson har tagit beslutet att omgående dra ner i verksamheten på grund av den senaste tidens problem med askmolnet från Island. . Bland annat så kommer dotterbolaget Air Västerås att läggas ner. Läs press informationen HÄR. City Airline flyger med två MD87 samt med fem Embraer ERJ 135-145. (20100428)


Foto:City Airline
Air Västerås har startat verksamheten

Den nya svenska försäljnings och marknadsbolaget Air Västerås har börjat flyga från Stockholm/Västerås flygplats till Göteborg/Landvetter och Umeå City Airport. Till och med den 30 april är det reducerad trafik. Från den 2 maj kommer Göteborg/Landvetter att trafikeras med fyra avgångar varje vardag och två på söndagar. Umeå City Airport kommer från den 2 maj trafikeras med två avgångar varje vardag samt en på söndagar. Linjerna trafikeras med en Embraer ERJ-145, med plats för 49 passagerare. Flygkapacitet hyrs in från det svenska flygbolaget City Airline som även är huvudägare i Air Västerås tillsammans med lokala företagare i Västerås.. (20100427)


Foto:Nextjet ATP
NextJet börjar flyga för Air Åland

Det svenska flygbolaget NextJet beräknas att börja flyga för det Ålänska marknads och försäljnings bolaget Air Åland i augusti enligt Ålandstidningen. För närvarande flyger det svenska flygbolaget Avitrans Nordic för Air Åland, enligt uppgifter så kommer Avitrans Nordic att avveckla sin verksamhet under detta år. Avitrans flyger med två Saab 340 för Air Åland på linjerna Mariehamn - Helsingfors samt Mariehamn - Stockholm/Arlanda. (20100420).


Foto:City Airline

Air Västerås avvaktar med starten

Det nya svenska marknads och försäljningsbolaget Air Västerås skulle den 19 april börjat flyga från Västerås Stockholm Airport till Göteborg/Landvetter och Umeå City Airport. .På grund av askmolnet från Island kom trafiken inte igång detta datum. Så snart det blir möjligt kommer trafiken starta på flyglinjerna.(20100420)


Foto Ryanair Boeing 737-800
Ryanair startar ny sommarlinje till Frankrike

Det irlänska flygbolaget Ryanair startar en ny sommarlinjen till Paris/Vatry från både Stockholm/Skavsta samt från Oslo/Torp. Linjen kommer att trafikeras från och med den 30 juni till och med slutet av oktober. Linjen kommer att trafikeras med Boeing 737-800 med plats för 189 passagerare. (20100416).Avitrans SAAB 340
Wings of Bornholm avslutar verksamheten

Den 30 april lägger det danska marknads och försäljningabolaget Wings of Bornholm ner sin verksamhet. Bolaget trafikerar linjen Bornholm - Köpenhamn. Wings Of Bornholm är ett dotterbolag till Sverige Flyg Holdning. Linjen trafikeras med en SAAB 340 från det svenska flygbolaget Avitrans Nordic. Under sommaren skulle bolaget även trafikera linjen Bornholm - Karlskrona/Ronneby med två avgångar i veckan i samarbete med det svenska marknads och försäljningsbolaget Blekingeflyg som är ett systerbolag till Wings of Bornholm. Linjen Karlskrona/Ronneby - Bornholm kommer inte trafikeras av Blekingeflyg.se. Bornholm - Köpenhamn trafikeras även av Cimber Sterling ( Linjen trafikeras med ATR-42/72).

Norwegian har sedan slutet av mars sålt biljetter på sträckan i code share samarbete med Wings Of Bornholm. Den 2:a maj kommer Norwegian själva börja trafikera linjen med en avgång varje vardag med Boeing 737. (20100413).


Avitrans SAAB 340
Skyways har satt in större flygplan Jönköping - Köpenhamn

Det svenska marknads och försäljningsbolaget Skyways byte idag flygplans typ på linjen Jönköping - Köpenhamn, från idag trafikeras linjen av en inhyrd SAAB 340 med plats för 33 passagerare som hyrs in från det Svenska flygbolaget Avitrans Nordic. (20100412).


Foto:ATR 72-500 (Foto www.atr.com
Gotlandaflyg utökar till Göteborg, (uppdaterad text)

Det svenska marknads och försäljningsbolaget Gotlandsflyg.se utökar trafiken på linjen Visby - Göteborg (City Airport Säve). Linjen utökas med en extra tur måndagar och torsdagar linjen kommer efter det trafikeras mådagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar. Samtidigt så byter bolaget flygplats typ, till ATR 72-500. Med plats för 72 passagerare, till och med den 30 april trafikerar man linjen med en SAAB 340 med plats för 33 passagerare. Extra turerna kommer att trafikeras från och med 30 april och till mitten av juni. (20100410/20100412).


Foto:ATR 72-500 (Foto www.atr.com
Kullaflyg börjar flyga med två ATR 72-500

Från och med måndagen 12 april så trafikerar det svenska marknads och försäljningsbolaget Kullaflyg sina avgångar med två ATR 72-500 med plats för 72 passagerare. Det är det svenska flygbolaget Golden Air Flyg som flyger för Kullaflyg (Golden Air flyger på Avitrans Nordic perfix 2Q så kallade wetlease). Tidigare så använde sig Kullaflyg sig av en ATR 72-500 och en SAAB 2000. Denna SAAB 2000 kommer nu Golden Air att använda sig för trafiken som bolaget har ut från Stockholm/Arlanda för det finska flygbolaget Blue 1. (20100407)


Foto:Golden Air SAAB 2000 (Golden Air)
Golden Air har utökat flottan

Det svenska flygbolaget Golden Air Flyg AB fick den 31 mars ännu en SAAB 2000 i flottan, flygplanet innehar reg nr SE-LSE och är serie nr 046. Golden Air flyger för flera bolag med SAAB 2000 från och med 12 april ser det ut såhär. För Höga Kusten Flyg med två flygplan, Blue 1 med tre flygplan, Östersundsflyg med ett flygplan, Blekingeflyg med ett flygplan, samt för Sundsvallsflyg med ett flygplan . (20100407).


Nord-Flyg är i konkurs

Det Svenska Eskilstuna baserade flygbolaget Nord-Flyg har gått i konkurs. Bolaget som startades redan 1952 har flugit frakt med tre CESSNA 208B (SE-KUI, SE-LSK, SE-LSL). Bolaget har också flugit med en PIPER PA-31 (SE-GBO) samt med en DASH 8 Q 400 (SE-LSM). Den huvudsakliga uppgiften har varit att flyga tidningartill Gotland och Financial Times mellan Jönköping och Helsingfors. (20100403).


Copyright © 2005-2010 Sveaflyg.com, Alla rättigheter förbehålles.Sveaflyg.com säljer inget utan länkar endast till aktuella företag . Sveaflyg.com använder sig av Cookis klicka HÄR För mer info. Sveaflyg.com kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Senaste uppdatering 2010-05-03 Kontakta oss HÄR