Här nedanför ser du våra nyheter som vi hade i April 2007. Klicka HÄR för att komma till de senaste nyheterna

 

Ny Tyskland linje från Stockholm/skavsta

Ryanair börjar flyga Stockholm/Skavsta-Bremen från den 5 juni. Linjen trafikeras med tre rundturer i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar. Bremen är den fjärde tyska destinationen Ryanair flyger till från Skavsta. Sedan tidigare trafikerar bolaget Lübeck, Düsseldorf och Frankfurt/Hahn. Bolaget kommer att flyga linjen som vanlit med en Boeing 737-800. (20070426).

Thailandsflyg från Jönköping - Kalmar - Karlstad - Luleå - Umeå - Västerås - Åre/Östersund

Det är Thailandtours som anordnar Charterresor från 7 orter i sverige kommande vinter från Jönköping - Kalmar - Karlstad - Luleå - Umeå - Västerås - Åre/Östersund. Från Jönköping, Kalmar blir det en avgång,, Karlstad, Åre/Östersund, Västerås (Jul & Ny år) samt från Luleå blir det två avgångar. Från Umeå blir det fyra avgångarBolaget hyr in flygkapacitet från LOT (767-200). med plats för 202 stolar(20070425).

Norwegian Air Shuttle köper FlyNordic

Finnair och Norwegian Air Shuttle har träffat ett preliminärt avtal enligt vilket dotterbolaget FlyNordic kommer att överföras till det norska bolaget under andra kvartalet av detta år. (Affären kräver myndigheternas godkännande). Fly Nordic kommer att fortsätta att flyga under FlyNordic i Sverige. Kort fakta om Norwegian; Norwegian Air Shuttle är Skandinaviens ledande lågpris flygbolag som inledde sin verksamhet den första september 2002 med fyra inhemska rutter och sex flygplan – Boeing 737-300. I dag har Norwegian 24 flygplan (22 x Boeing 737-300 och två leasade MD-83) och flyger tio rutter i Norge och 83 internationella rutter till 59 destinationer. Personalen uppgår till 850 personer och huvudkontoret finns i Oslo, Fornebu. (20070424)

Ryaniar lägger till & tar bort från Stockholm/Skavsta

Ryanair meddelande i dag att man lägger till nya linjer till l Medelhavet, nämligen till Sardinien, Marseille och Venedig. Flygningarna till Marseille börjar gå tre gånger i veckan från och med den 7 maj. Till Venedig lyfter de första planet den 23 maj och går därefter tre gånger i veckan. Dagen eftergår förtsa planet till Alghero på Sardinien, som därefter trafikeras fyra gånger i veckan. Linjena som försvinner från Stockholm/Skavsta är till Kaunas, Bryssel Charleoi samt Gdansk. (20070418)

Egypten (Hurghada)charter från Småland Airport

En ny charterdestination har tillkommit från Smaland Airport i Växjö. Under januari och februari 2008 flyger TUI Fly Nordic till Hurghada i Egypten, en resa som tar 4 timmar och 55 minuter med bolagets Boeing 757. Arrangörer av resorna är Fritidsresor samt Ving. (20070416)

'

Ett nytt Svenskt Flygbolag, Fly Excellent

Fly Excellent är ett nytt svenskt flygbolag som kommer starta sin verksamhet våren 2007.Flygbolaget kommer att flyga med två MD-83 med plats för 165 passagerare.Första flygplanet finns redan på Stockholm/Arlanda
flygplats och färdigställs just nu för bolaget.
Fly Excellent kommer att flyga ACMI och charter för andra bolag. Flygbolaget har i dagarna startat första kursen för bolaget kommande kabin personal. (20070410).

 

Skyways utökar i Kristianstad

Skyways sätter in ytterligare en SAAB 2000 med en extra avgång vardera på måndags-, tisdags-, och onsdagsmorgon till Stockholm/Arlanda. Dessutom ökar Skyways också eftermiddagstrafiken till och från Kristianstad på torsdagar och fredagar. Den nya tidtabellen börjar gälla fr.om den 23 aril och gäller tillsvidare. (20070404)

Charter med SAS mellan London-Kiruna

Till vintersäsongen 2007/2008 startar en ny direkt flyglinje mellan London och Kiruna. Det är den brittiska researrangören Discover the World som ser en stor potential i resor till norra Sverige och väljer att öka flygkapaciteten med ett direktcharterflyg i samarbete med SAS. (20070402)


City Airline har avvecklat Kristianstad

Två veckor tidigare än planerat så har City Airline slutat flyga Kristianstad-Stockholm/Bromma, igår den 1 april flögs sista flighten mellan ortenerna. City Airline har flygit med en SAAB 2000 på linjen. Kvar på flygplatsen finns Skyways som flyger till Stockholm/Arlanda.(20070402)

 


Copyright © 2005-2007 Sveaflyg.com, Alla rättigheter förbehålles.Sveaflyg.com säljer inget utan länkar endast till aktuella företag . Sveaflyg.com använder sig av Cookis klicka HÄR För mer info. Sveaflyg.com kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Senaste uppdatering 2007-05-01Kontakta oss HÄR